Vad gäller om jag ringer till ett annat EU-land när jag redan är utomlands inom EU?

Det finns ett flertal undantag som inte alla känner till när det kommer till EU-roaming. Ett exempel är att det inte kostar extra att ringa till andra EU/EES-länder när du själv är på resande fot inom EU/EES.

Med mobilabonnemang från hallon ingår samtal & SMS inom Sverige. Därför kostar det inget extra när du reser inom EU/EES och använder mobilabonnemanget för samtal & SMS. Detta gäller även om du ringer inom landet, hem till Sverige eller till ett annat EU/EES-land från EU/EES-landet du besöker.

Exempel från verkligheten

 

Anders bor i Sverige och har ett svenskt mobilabonnemang där samtal & SMS ingår inom landet. Han ska åka på en affärsresa till Spanien och behöver då inte oroa sig för extraavgifter när han ringer till eller får ett samtal från ett annat EU-land under resan.

 

De som ringer Anders från Sverige betalar sin vanliga inrikestaxa för samtalen. Om Anders ringer ett nummer i Spanien, hem till Sverige eller till ett annat EU-land, betalar han också sin svenska inrikestaxa – i hans fall ingår samtal i mobilabonnemanget. När han skickar SMS till någon i Spanien, Sverige eller ett annat EU-land ingår det även i hans mobilabonnemang – precis som hemma.

Kategorier