Utlandspriser

Ska du på äventyr i ett annat land? Då kan det vara bra att kolla upp roamingkostnaderna innan du anländer!

Prislistor

Här på vår hemsida kan du hitta våra roamingkostnader för alla världens länder. För ännu mer specifikt kan du klicka här för att komma till en prislista där du kan se vad det hade exempelvis kostat att ringa från Thailand till Spanien.

Ingen extra kostnad inom EU/EES

När du reser inom EU/EES tillkommer det ingen extra kostnad när du roamar, ringer & SMS:ar hem till Sverige eller till något annat land inom EU/EES. Läs mer om EU-roaming här.

Exempel från verkligheten

Anders bor i Sverige och har ett svenskt mobilabonnemang där samtal & SMS ingår inom landet. Han ska åka på en affärsresa till Spanien och behöver då inte oroa sig för extraavgifter när han ringer till eller får ett samtal från ett annat EU-land under resan.

De som ringer Anders från Sverige betalar sin vanliga inrikestaxa för samtalen. Om Anders ringer ett nummer i Spanien, hem till Sverige eller till ett annat EU-land, betalar han också sin svenska inrikestaxa – i hans fall ingår samtal i mobilabonnemanget. När han skickar SMS till någon i Spanien, Sverige eller ett annat EU-land ingår det även i hans mobilabonnemang – precis som hemma.

Surfpass

Köp till ett förmånligt surfpass så slipper du oroa dig för dyra dataroamingkostnader. Surfpass köper du enkelt till ditt abonnemang med ett SMS när du anlänt. Instruktioner om hur du köper ett surfpass aktuellt för landet du rest till kommer i ett SMS till dig när du anlänt. Surfpass är giltiga i 30 dagar.

Klicka här för att läsa mer om Surfpass för Nordamerika
Surfpass Pris
Nordamerika 0,5 GB 149 kronor
Nordamerika 1 GB 199 kronor

Surfpass för Nordamerika gäller i Costa Rica, Kanada, Mexiko & USA.

Klicka här för att läsa mer om Surfpass för Europa

Observera att surfpass för Europa inte gäller inom EU/EES. Läs mer om EU-roaming här.

Surfpass Pris
Europa 1 GB 169 kronor
Europa 3 GB 249 kronor

Surfpass för Europa gäller i Albanien, Bosnien-Hercegovina, Färöarna, Georgien, Nordmakedonien. Moldavien, Monaco, Montenegro, Serbien, Schweiz, Turkiet & Ukraina.

Klicka här för att läsa mer om Surfpass för Asien
Surfpass Pris
Asien 1 GB 199 kronor
Asien 5 GB 299 kronor

Surfpass för Asien gäller i Indien, Indonesien, Japan, Kina, Malaysia, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam, Sydkorea & Macao.

Mobilsvar utomlands

Utomlands utanför EU/EES kan ditt mobilsvar orsaka oväntade kostnader. Om någon ringer dig när du är utomlands utanför EU/EES och lämnar ett meddelande till ditt mobilsvar räknas det som ett utgående och ett mottaget samtal för dig. Därför är det rekommenderat att stänga av sitt mobilsvar inne på Mina sidor innan du avreser.