Aktivera dataroaming

Är du på resande fot och behöver kolla upp vart du ska? Eller kanske posta en riktigt snygg bild på Instagram? Innan du kan göra det behöver du först aktivera dataroaming.

Tänk på att dataroaming kan medföra merkostnader! Därför är det rekommenderat att endast använda dataroaming vid behov och inte ha det påslaget hela tiden för att undvika att bakgrundsanvändande lättar plånboken.

 

För att kunna surfa utomlands måste du ha dataroaming igång i din mobil, annars är det inte möjligt att surfa utomlands. Nedan finner du guider för hur du aktiverar dataroaming i iOS (iPhone) & Android (Samsung m.m..).

 

iOS

Klicka här för att visa guiden

iPhone


Klicka på appen Inställningar, välj sedan Mobilnät och sen Alternativ för mobildata. Aktivera Data-roaming genom att trycka på cylindern så att den blir grön. För att stänga av dataroaming trycker du på cylindern igen så att den är markerad grå.

iOS_ADR.png

 

Android

Klicka här för att visa guiden

Samsung


Öppna menyn och väl Inställningar. Skrolla till & välj Anslutningar, sedan väljer du Mobilnätverk. Här aktiverar du Dataroaming genom att trycka på cylindern så att den är markerad blå. Om du vill stänga av Dataroaming trycker du på cylindern igen så att den är markerad grå.

Samsung_ADR.png

 

Kategorier