Stäng av röstbrevlådan på Mina sidor

Heter det röstbrevlåda eller mobilsvar? Kärt barn har många namn! Dom båda betyder samma sak, men ibland kan det vara smart att stänga av funktionen, exempelvis om du ska ut och resa. Här ser du hur du göra det snabbt & enkelt inne på Mina sidor:

Varför kan detta vara bra?

Röstbrevlådan kan vara en jättebra funktion för personer att lämna ett meddelande när du inte haft möjligheten att svara. Hemma i Sverige och på resande fot inom EU/EES kostar det inget men när du reser utanför EU/EES gäller andra villkor.

 

Utomlands utanför EU/EES räknas samtal till röstbrevlådan som ett samtal. Det betyder att om du ringer din röstbrevlåda för att lyssna på ett meddelande betalar du öppningsavgiften plus samtalstaxan. Detta gäller även om någon lämnar ett meddelande till din röstbrevlåda, vilket blir då kostnaden för både ett mottaget och utgående samtal.

 

Just därför kan det vara en bra idé att inför resan stänga av funktionen. Nedan ser du hur du gör inne på Mina sidor:

Klicka här för att visa guiden

  1. Surfa till www.hallon.se/mina-sidor & logga in med bankID eller mejladress & lösenord
  2. Välj ditt abonnemang och klicka på Mobilsvar i menyn. Klicka på cylindern för att stänga av eller slå på ditt mobilsvar. En blå cylinder indikerar att mobilsvar är på och en grå cylinder indikerar att mobilsvar är avstängt.

 

MS_Mobilsvar_null.gif

 

Kategorier