Wi-Fi Samtal

Ibland kan man hamna på ställen där mobiltäckning kan ha svårt att nå fram, exempelvis nere i källaren eller kanske i ett hem långt från närmsta mast. Men om du har Wi-Fi när du befinner dig i en sådan situation kan du fortsätta ta emot & ringa ringa samtal med Wi-Fi Samtal!

Vad är Wi-Fi Samtal?

Wi-Fi Samtal, även kallat VoWLAN som står för Voice over Wireless Local Area Network är en kostnadsfri tjänst vi erbjuder till alla våra abonnemang & kontantkort. Wi-Fi Samtal är en teknik som möjliggör att ta emot samt ringa samtal på ställen där mobiltäckningen är bristande. För att Wi-Fi Samtal ska vara möjligt behöver din mobil vara uppkopplat mot ett Wi-Fi nätverk. Detta kan t.ex. vara i ditt hem, på gymmet eller på jobbet.

Hur aktiverar jag Wi-Fi Samtal?

Du behöver inte göra något i ditt abonnemang eller kontantkort för att komma igång med Wi-Fi Samtal, däremot kan du behöva aktivera funktionen i din mobils inställningar. Nedan kan du hitta guider för iOS & Android hur du går tillväga:

iOS

Observera! För att använda Wi-Fi Samtal med din iPhone måste du ha iOS 10.3 eller senare.

1. Gå in på Inställningar och navigera till Telefon
  2. Välj Wi-Fi-samtal
  3. Aktivera Wi-Fi-samtal på denna iPhone
  4. Välj Aktivera

Android

Observera! För att använda Wi-Fi Samtal med din mobil måste du ha Android 7.x eller senare.

Beroende på tillverkare din mobil kan ordval i inställningarna för Wi-Fi Samtal variera, men stegen bör likna varandra.

1. Välj Program och navigera till Telefon
  2. Välj alternativsymbolen ( )
  3. Välj Inställningar
  4. Välj WiFi-samtal och aktivera
    Alternativ för prioritet kan erbjudas, där du kan välja om Wi-Fi samtal eller mobilnät ska prioriteras för samtal.